Starte å konkurrere?

Diamond Dance er en del av Norges Danseforbund og kan derfor delta på konkurranser i deres regi!

Konkurransedansere fra klubben vår deltar på konkurranser i freestyle, slow, disco, moderne, show og jazz.

Som konkurransedanser i klubben får du mulighet til å delta på konkurranser regionalt, nasjonalt og/eller internasjonalt.

Hvem kan bli konkurransedanser?

Alle kan delta på konkurranser! Alle konkurrerer i nivå og aldersgruppe tilpasset egne ferdigheter. Konkurranser handler i stor gard om å inkludere alle som deler den samme dansegleden. 


Konkurranser gjør dansen om til en lidenskap, hvor du selv kan styre intensitet og treningsmengde, og hvor du får trene i ett team med engasjerte dansere og trenere som støtter dine mål og ambisjoner.


Konkurransedanserne utvikler helt spesielle bånd hvor man opplever å være en del av ett felleskap som følger hverandre i opp- og nedturer. Vårt dedikerte trenerteam ser frem til å inspirere og støtte danserne!

Forutsetninger for å delta på konkurranse

1. Konkurranselisens

Du må innløse konkurranselisens hos Norges danseforbund. Det finner du mer om HER.2. Dans og koreografi


Du må delta på dansekurs innen den grenen du ønsker å konkurrere i. Alle barn under 11 år vil lære en enkel koreografi på grunnkurs, som kan benyttes i konkurransesammenheng. For barn f.o.m 11 år som ønsker å konkurrere vil det være behov for at danseren får sin egen koreografi å konkurrere med.  Dette får man på privattime. Mer informasjon om privattimer finner du HER.3. Nivå inndeling


Konkurranser er delt inn i ulike nivå. Disse varierer fra gren til gren. Ta kontakt med trener, eller sportslig leder, hvis du er usikker på hvilket nivå som passer ditt barn best. Opprykk baseres på danserens ferdigheter og resultater. Den avgjørelsen tas i samråd med trener, sportslig leder og danseren selv.4. Reglement om bekledning


Reglement for alle grener kan du lese mer om HER.5. Påmeldingsgebyr og inngangsbillett


Ved påmelding til konkurranser vil man betale en gebyr per gren man stiller i. Prisene kan variere, men ligger oftes rundt 150 kr per gren. Danseren vil gjennom denne påmeldingsgebyren og deres deltagese på konkurransen ha gratis inngangsbillett ved ankomst på konkurransene. Publikum vil derimot måtte betale inngangsbillett.

Konkurranselisens

For deltakelse i Norges Danseforbunds konkurranser må du innløse en lisens. Det er ikke mulig å melde seg på uten innløst lisens. Unntaket er for de som har sin første konkurranse, de regnes som «førstegangsstartende».


Ved kjøp av konkurranselisens inngår utvidet forsikring, en forsikringsordning fra gjensidige som gir gunstige fordeler ved eventuelle skader.


Innløs lisens HER.Priser 2024

Førstegangsstartende: gratis!

Helårslisens 11-12 år: 250 NOK

Helårslisens 13 år+: 550 NOK


*Engangslisens: 150 NOK


*Engangslisens kjøpes i påmeldingsskjemaet for den aktuelle konkurransen. Engangslisens inkluderer IKKE forsikring og er kun en startberettigglse for den gjeldende konkurransen.


Konkurransedagen

Tips til konkurransedagen

Det er noen ting det alltid er lurt å ha med på konkurransene, her er en liten huskeliste:

 

 • Sikkerhetsnåler til å feste startnummer
 • Kontaktpapir eller blank teip til å dekke startnummeret slik at det holder seg
 • Saks for å klippe til startnummeret
 • Ekstra hårstrikker, fliseklemmer og hårspray, samt hårbørste
 • Bandasje til å surre rundt hestehalen slik at hårtårnet sitter bedre
 • Ensfarget shorts eller tights i tilfelle man får warning
 • Matpakke og drikke som gir god energi i løpet av dagen
 • Antrekket du skal danse i
 • Tights + klubbjakke til oppvarming

  Mange bruker plastbokser med lokk til alt utstyret, eller pakker det i trillekofferter.

Antrekk på konkurransedagen

FREESTYLE OG SLOW

I rekrutt bruker man treningstøy . Det kan gjerne være sterke farger slik at man blir godt synlig på gulvet, men det er ikke lov med noe påsydd pynt eller glitter. Det kan være ulik farge på over og underdel. Eksempler på hva man kan bruke er:

Ensfarget t-skjorte, tights, shorts og sports-topp.


Håret bør være pent oppsatt i en høy hestehale dersom det er langt nok. Enkel ensfarget hårpynt som matcher antrekket er lov rundt hestehalen (ponycone), men ikke rundt hodet. Det er ikke lov med glitter i ansikt, hår eller på kroppen.

 

I litt øvet er det lov med egendesignet drakt, sydd av forskjellige stofftyper, inkludert blanke / skinnende stoffer, men det er ikke lov med pålimte stener, perler, paljetter eller fjær. Metallic stoffer og frynser er lov. Drakt er ikke nødvendig i litt øvet klassen, pent treningstøy fungerer fint. 


Håret bør være pent oppsatt i en høy hestehale dersom det er langt nok. Enkel hårpynt som matcher antrekket er lov rundt hestehalen og hodet. Det er ikke lov med glitter i ansikt, hår eller på kroppen.

 

I slow, fra rekrutt til elite, er «alt» lov, inkludert metallic stoffer, fjær, glitter og stener.

 


DISCO

I disco, åpen klasse, følger man også reglene til rekrutt. Det skal være ensfarget treningstøy, gjerne med slengbukse til. Slengbukser har de fleste klesbutikker - som Gina Tricot. 


Fra Rising Star kan man ha drakter med steiner og annen pynt. 

 

PERFORMING ARTS

I alle PA-grener tilpasses antrekket til type dans man har.

Moderne bruker ofte kjoler, mens jazz har jazzbukser med topp eller drakter med shorts og topp i ett. Show har gjerne antrekk som passer til type show; har man en sang fra løvenes konge har man gjerne et løve-kostyme.

 

 

SMINKE

Er man under 11 år skal ikke bruning, vipper eller sminke brukes. Det er kun lov med litt sminke i alderen 11-13 år. De over 13 år kan sminke seg slik de vil, men det skal likevel være naturlig og pent, og tilpasset drakten.


I alle klasser og nivå er det uansett viktig at antrekket dekker bryst, hofte og rompe-parti godt. Se reglement HER.

Forhør deg alltid med trener før konkurranse, for å være sikker på at du følger reglementet!
Her finner dere drakter til salgs og bestilling av standard plainwear:

Trener og foreldres rolle på konkurransedagen

Vi gjør vårt beste for å organisere slik at det er en trener tilstede på konkurransene. Trenerens rolle er å følge med på alle som er på gulvet og gi tilbakemelding til de som ønsker å få det. Alle får tilbakemelding men det forutsetter at danseren kommer til treneren. 

Vi organiserer felles oppvarming, så langt det er mulig. Da brukes våre oppvarmingsrutiner som de er kjent med fra trening. Dersom trener ikke er tilstede må en sørge for oppvarming selv, og da er det fint om foreldre oppfordrer til at de skal komme i gang.


Foreldrene skal sørge for at det praktiske blir gjort; hår, sminke, henting av startnummer hos trener og feste startnummeret. Foreldre må være flinke å spørre hverandre om hjelp seg i mellom ved behov. Dette er slik at treneren kan fokusere mest mulig på å følge med og gi tilbakemeldinger. Når det er sagt så hjelper trenere gjerne med hår og sminke der det er tid til det!

Danserne er ofte i hallen over lang tid av gangen. Det er foreldrenes ansvar å sørge for at de tar til seg tilstrekkelig næring og veske slik at de greier å opprettholde nødvendig energinivå gjennom dagen.

Konkurranser 2024

AUGUST

Dato

Konkurranse

Dansestil

Sted

Påmelding

17. - 18.

Disco Grand Prix

Disco

Ørebro, Sverige

Påmelding HER!

31.

FDJ 6

Freestyle & slow

Scandic Lillehammer

Påmelding HER!

SEPTEMBER

Dato

Konkurranse

Dansestil

Sted

Påmelding

14.

FDJ 7

Freestyle & slow

Fredrikstad

21. - 22.

Show & moderne 3

Show & moderne

Oslo

28. - 3. (okt.)

EM Jazz & moderne

Jazz & moderne

Podcetrtek, Slovenia

Baseres på rankinglister

OKTOBER

Dato

Konkurranse

Dansestil

Sted

Påmelding

12. - 13.

NM Show & moderne

Show & moderne

Skedsmo

19.

FDJ 8

Freestyle & slow

Follo

24. - 27.

VM Disco

Disco

Bochum, Tyskland

Baseres på rankinglister

NOVEMBER

Dato

Konkurranse

Dansestil

Sted

Påmelding

2. - 3.

NM Jazz & disco

Jazz & disco

Lørenskog

9.

Kretsmesterskapet 2024

Freestyle & slow

Bergen

16. - 17.

Dancer of the year

Freestyle & slow

Ski

29. - 30.

Disco kid (DKKQ)

Freestyle & slow

Blackpool, UK

Påmeldingslink blir lagt inn etterhvert som det blir klart*

Privattimer

Privattimer er et tilbud for dem som ønsker å benytte seg av ekstra undervisningsmuligheter og tettere oppfølging. En privattime er 30 minutter hvor danser og trener blir bedre kjent og hvor treneren arbeider med tilrettelegging og utvikling spesielt tilpasset danseren og dens ferdigheter. 


Disse timene benyttes ofte av dem som ønsker å lage sin egen dans og ha litt ekstra å øve på hjemme, samt for dem som ønsker muligheten til å øve enda mer på trinn som læres bort på trening.


Alle dansere som ønsker å konkurrere benytter seg av privattime for å få sin helt egen individuelle dans/koreografi tilpasset danserens ferdigheter og nivå. Privattimtilbudet er mest benyttet blant våre konkurransedansere hvor det ofte ønskes tettere oppfølging og prefeksjonering av koreografier og teknikk.


Pris per privattime varierer.

Avtale gjøres direkte med den enkelte trener.

Konkurransereglement