Skade & overbelastning

Som danser er skader og/eller utmattelse er vanskelig å unngå. Enten det er fysiske skader som påvirker kroppens evne til å bevege seg som man ønsker eller mental utmattelse som tapper energi, er det viktig å håndtere disse utfordringene på en konstruktiv måte.


Her finner du noen gode tips for å takle både fysiske skader og overbelastning, slik at du kan holde motivasjonen oppe og komme sterkere tilbake på dansegulvet.

Skader

Når du opplever en fysisk skade, er det viktig å søke profesjonell hjelp for en nøyaktig diagnose og behandlingsplan. Å følge rådene fra en fysioterapeut eller lege nøye vil sikre at det går bedringens vei. Hvile og restitusjon er helt avgjørende. Gi kroppen tid til å komme seg, og unngå aktiviteter som kan forverre skaden. Husk at søvn er en viktig del av helbredelsesprosessen.


Gjør tildelte øvelser for å styrke skadede områder og forhindre fremtidige skader, men vær tålmodig og unngå å presse deg selv for hardt. Oppretthold gjerne aktivitet med alternative treningsformer som ikke belaster skadestedet, for eksempel svømming eller lett sykling. Ha god dialog med trener og foreldre for god støtte. Dette kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe mens du jobber mot å komme tilbake på dansegulvet.  Husk at tålmodighet og riktig behandling er nøkkelen til å komme sterkere tilbake.


Alle med årslisens i ND har utvidet forsikring ved skader. Meld din skade HER!Opplever du skader og/eller overbelastning er det viktig at du har god dialog med trenerne dine.


Da kan trenerne tilpasse trening ut i fra dine behov!

Overbelastning

Å finne balansen mellom aktivitet og hvile er essensielt for å unngå overbelastning. Sørg for å få nok hvile mellom treninger og ta regelmessige pauser under lange økter. Lytt til kroppens signaler om tretthet eller overanstrengelse, og reduser treningsintensiteten om du føler deg konstant sliten. Det er viktig å prioritere aktiviteter som gir deg energi og glede utenom dansetrening, som å tilbringe tid med familie og/eller venner. Praktiser mindfullness eller meditasjon for å redusere stress.


Et balansert kosthold rikt på næringsstoffer vil støtte energinivåene dine, og det er viktig å holde seg hydrert gjennom hele dagen, spesielt under og etter trening. Snakk gjerne med trenerne for tips om hvordan du kan håndtere treningsbelastning på en god måte. Konsulter også en ernæringsfysiolog eller lege om du opplever vedvarende utmattelse. Å lytte til kroppen din og finne en sunn balanse er nøkkelen til å opprettholde gleden ved dans.


Les mer HER!


Opplever du skader og/eller overbelastning er det viktig at du har god dialog med trenerne dine.

Da kan treneren tilpasse trening ut i fra dine behov